کوالکام قرار است پردازنده نسل بعدی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ خود را اواخر این ماه معرفی کند. اما قبل از رونمایی رسمی، یک گزارش با نگاهی دقیق به طراحی پردازنده و لیست بلندبالایی از ویژگیهای این پردازنده، شگفتی را از بین برد.
این احتمالاً مهمترین افشای اطلاعات از ماه آگوست است و اگر کوالکام اعلامیه رسمی انجام ندهد، ممکن است نزدیکترین چیزی باشد که به تصویر کامل میرسیم.
این افشا از سوی یک کاربر Baidu به نام “SalothSar” منتشر شده است که یک بلوک دیاگرام از تراشه را به همراه برگه مشخصات فناوری های پشتیبانی شده به اشتراک گذاشته است. در حالی که جزئیات بسیار فنی هستند، ما بر روی نکات کلیدی از گزارش تمرکز خواهیم کرد.
افشای اطلاعات تایید می کند که اسنپدراگون ۸ نسل ۴ در دو مدل عرضه خواهد شد، SM8750 و SM8750P. مورد دوم احتمالاً نوع عملکردی تراشه با CPU کمی اورکلاک شده است. با این حال، تفاوت اصلی بین آنها در اتصال سلولی است.
برگه مشخصات نشان می دهد که SM8750 استاندارد از هر دو باند mmWave و زیر ۶ گیگاهرتز 5G پشتیبانی می کند، در حالی که SM8750P فقط از Wi-Fi پشتیبانی می کند.
برای حافظه، هر دو نسخه از استاندارد آشنای رم LPDDR5X استفاده خواهند کرد. اگرچه شایعاتی مبنی بر پشتیبانی از رم LPDDR6 منتشر شده، اما این اطلاعات نشان داده که ممکن است برای ارتقاء آن باید منتظر اسنپدراگون ۸ نسل ۵ باشیم.
استاندارد ذخیره سازی نیز مانند اسنپدراگون ۸ نسل ۳ است، یعنی UFS 4.0، که از دو خط اختصاص داده شده از پهنای باند PCIe استفاده می کند. این پیکربندی به ترتیب سرعت خواندن و نوشتن قابل توجهی تا ۴۵۰۰ مگابایت بر ثانیه و ۴۰۰۰ مگابایت بر ثانیه را امکان پذیر می کند.
این افشا همچنین قابلیت های نمایشگر را روشن می کند. پردازنده گرافیکی Adreno 830، واحد پردازش گرافیکی که اسنپدراگون ۸ نسل ۴ را تامین میکند، میتواند نمایشگرهایی با رزولوشن بیش از 4K ( 3840 در ۲۵۶۰ پیکسل) با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز را هدایت کند.
اینکه آیا سازندگان گوشی های هوشمند با چنین نمایشگرهایی با تراکم پیکسلی بالا از این قابلیت استفاده خواهند کرد یا خیر، باید دید.
جالب اینجاست که این گزارش نشان می دهد که عملکردهای اصلی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ در مقایسه با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ دستخوش تغییرات اساسی نشده است.
با این حال، ویژگی برجسته چیپ این نسل، هسته های پردازشی سفارشی کوالکام Oryon است. این هسته ها به گونه ای طراحی شده اند که پیشرفت های قابل توجهی در عملکرد تک هسته ای و چند هسته ای ارائه دهند. ما قبلاً نتایج قابل توجهی از بنچمارک های اولیه وان پلاس ۱۳ در Geekbench 6 دیده ایم.