طبق دادههای اولیه شرکت بینالمللی دادهها (IDC) در بخش ردیاب تلفن همراه در سهماهه جهانی، میزان عرضه جهانی تلفنهای هوشمند در سهماهه دوم ۲۰۲۵، ۱.۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۲۹۵.۲ میلیون دستگاه رسیده است.
IDC خاطرنشان کرد که اگرچه بازار ثبات کلی را نشان میدهد، اما تقاضا تحت تأثیر فشارهای مداوم اقتصاد کلان، از جمله نوسانات ارزی، تورم، بیکاری و عدم قطعیت در مورد تعرفهها قرار گرفته است. این چالشها بهویژه بخش اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش شتاب دستگاههای اندرویدی رده پایین شده است.
گوشیهای هوشمند ارزانقیمت – بهویژه در اکوسیستم اندروید – با تقاضای ضعیفتری مواجه شدند، زیرا عدم قطعیت اقتصادی بر هزینههای مصرفکنندگان تأثیر گذاشته است. به گفته نبیلا پوپال، مدیر ارشد تحقیقات در IDC، خریداران حساس به قیمت، خریدها را به تعویق میاندازند که این امر رشد در این دسته را کند کرده است.
پوپال گفت چین در سهماهه دوم انتظارات را برآورده نکرد و تأثیر محدودی از یارانهها و علاقه ضعیف مصرفکنندگان داشت. اگرچه جشنواره تجارت الکترونیک ۶۱۸ در چین شاهد فروش بالایی بود، اما عمدتاً به عنوان بستری برای تخلیه موجودی اضافی به جای هدایت محمولههای جدید عمل کرد و تولیدکنندگان اصلی تجهیزات و خردهفروشان بر کاهش موجودی تمرکز داشتند.
اپل در طول دوره جشنواره جایگاه خود را به عنوان پرفروشترین برند حفظ کرد. با این حال، در این سهماهه، کاهش ۱ درصدی فروش سالانه در چین را گزارش کرد. رشد قوی دو رقمی در بازارهای نوظهور به این شرکت کمک کرد تا به افزایش ۱.۵ درصدی در محمولههای جهانی دست یابد.
- سامسونگ با ۵۸ میلیون دستگاه ارسال شده، ۱۹.۷ درصد از سهم جهانی را به خود اختصاص داد.
- اپل با ۴۶.۴ میلیون محموله، ۱۵.۷ درصد از بازار را به خود اختصاص داد.
- شیائومی ۴۲.۵ میلیون دستگاه ارسال کرد که ۱۴.۴ درصد از محمولههای جهانی را تشکیل میدهد.
- ویوو به ۲۷.۱ میلیون دستگاه رسید که ۹.۲ درصد از سهم جهانی را در اختیار داشت.
- ترانسیون ۲۵.۱ میلیون محموله ارسال کرد که ۸.۵ درصد از بازار را تشکیل میدهد. سایر برندها در مجموع ۹۶.۱ میلیون دستگاه عرضه کردند که ۳۲.۶ درصد از حجم جهانی را تشکیل میدهد.
- در مجموع، این صنعت در سهماهه دوم ۲۰۲۵، ۲۹۵.۲ میلیون گوشی هوشمند عرضه کرد.
سامسونگ با عملکرد بهتر از سایر صنایع در سهماهه دوم، جایگاه خود را در بازار جهانی گوشیهای هوشمند تثبیت کرد. به گفته فرانسیسکو جرونیمو، معاون بخش دستگاههای مشتری در IDC، این رشد به دلیل فروش خوب گلکسی A36 و A56 بوده است.
این دستگاههای میانرده، ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی را معرفی کردند که توجه مشتری را به خود جلب کرد، بهویژه از طریق تجربیات درون فروشگاهی که در آن چنین قابلیتهایی به طور مؤثر برجسته میشدند.
با وجود چالشهای جهانی، از جمله تنشهای ژئوپلیتیکی و تأثیرات تعرفهها، بازار گوشیهای هوشمند هشتمین سهماهه متوالی رشد خود را ثبت کرد، دستاوردی که از سال ۲۰۱۳ تاکنون مشاهده نشده است.
آنتونی اسکارسلا، مدیر تحقیقات IDC، گفت: رشد ۱ درصدی، علیرغم مسائل پیچیده جهانی، نشاندهنده بازگشت امیدوارکننده به رشد است. وی افزود که سهماهه دوم شامل طیف گستردهای از دستگاههای جدید با طراحی نوآورانه و هوش مصنوعی یکپارچه بود که به حفظ شتاب در سراسر بازار کمک میکرد.
دیدگاه ها