تراشههای سفارشی گوگل در حال ورود به خانهای جدید هستند. طبق گزارشی از Digi Times، گوگل در حال تدوین یک قرارداد بلندمدت با TSMC برای تولید پردازندههای Tensor خود برای گوشیهای آینده پیکسل است.
طبق گزارشها، این قرارداد از سه تا پنج سال اعتبار خواهد داشت. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، به TSMC حق تولید تراشههای Tensor از Pixel 10 تا Pixel 14 اعطا خواهد شد.
این یک حرکت بزرگ است. گوگل از زمان عرضه تراشه Tensor اصلی به Samsung Foundry متکی بوده است. با این حال، از آنجایی که Samsung Foundry با مشکلات مربوط به بازده Exynos 2500 SoC خود مواجه است، به نظر میرسد گوگل در مسیر درستی گام برمیدارد.
Tensor G5 پیکسل ۱۰ اولین تراشهای خواهد بود که از همکاری جدید TSMC بیرون میآید. این تراشه با فرآیند N3E TSMC، نسخه پیشرفتهتری از گره ۳ نانومتری، تولید خواهد شد.
در مقایسه با فرآیند ۴ نانومتری سامسونگ که در Tensor G4 استفاده شده است، این باید عملکرد بهتر، مصرف انرژی کمتر و راندمان حرارتی بهبود یافته را به همراه داشته باشد. اساساً، تمام مواردی که تراشههای گوگل به خاطر آنها مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
پیکسل ۱۰ تا ۱۴ با پردازنده قدرتمند
Tensor G5 که در داخل شرکت “Laguna” نامیده میشود، با یک طرحبندی کاملاً معمولی عرضه خواهد شد: یک هسته Cortex-X4 برای عملکرد، پنج هسته Cortex-A725 برای وظایف سطح متوسط و دو هسته کوچکتر Cortex-A520 برای راندمان.
تمرکز اصلی در اینجا هنوز بر روی TPU خود گوگل، سختافزار هوش مصنوعی سفارشی آن است که بسیاری از ویژگیهای یادگیری ماشینی روی دستگاه، مانند تایپ صوتی، پردازش عکس و موارد دیگر را پشتیبانی میکند. هدف این است که بیشتر این کارها به صورت محلی در دستگاه انجام شود تا اینکه به فضای ابری متکی باشد.
گوگل همچنین از بستهبندی InFO-POP TSMC برای تراشه استفاده میکند که باید به نازکتر شدن و بهبود عملکرد آن در مدیریت گرما کمک کند. و فقط کارخانه سازنده نیست که در حال تغییر است. Tensor G5 تعدادی از اجزای ساخت سامسونگ را نیز کنار میگذارد.
پردازنده سیگنال تصویر اکنون توسط خود گوگل طراحی شده است. کنترلر نمایشگر از VeriSilicon، کدک ویدیو از Chips&Media و مودم از MediaTek تهیه میشود. این یک سیگنال کاملاً واضح است که گوگل میخواهد کنترل بیشتری بر روی مجموعه سختافزاری خود داشته باشد، در حالی که به آرامی از اکوسیستم سامسونگ فاصله میگیرد.
دیدگاه ها