چگونه بفهمیم گوشی اندرویدی ما دارای بدافزار است؟

چگونه بفهمیم گوشی اندرویدی ما دارای بدافزار است؟

از آنجایی که زندگی ما به طور فزاینده ای به تلفن های هوشمند وابسته می شود، امنیت بیش از هر زمان دیگری مهم است. دستگاه‌های اندرویدی به دلیل انعطاف‌پذیری و اکوسیستم بازشان محبوب هستند، اما این نیز آنها را مستعد بدافزارها می‌کند.

بدافزار چیست؟

بدافزار نرم افزاری است که عمداً برای آسیب رساندن، ایجاد اختلال یا دسترسی غیرمجاز به یک دستگاه طراحی شده است. می توان از آن برای سرقت اطلاعات حساس شما، ردیابی فعالیت های شما و حتی اسپم کردن شما با تبلیغات مزاحم استفاده کرد.

بدافزارها معمولاً از برنامه های آلوده، وب سایت های مخرب و حتی پیوست های ایمیل می آیند.

چگونه بفهمیم گوشی اندرویدی شما بدافزار دارد؟

بدافزارها معمولاً از برنامه های آلوده، وب سایت های مخرب و حتی پیوست های ایمیل می آیند

علائم شایعی وجود دارد که نشان می دهد تلفن شما به نرم افزارهای مخرب آلوده شده است. بیایید در مورد آنها صحبت کنیم.

تخلیه مداوم باتری

اگر عمر باتری گوشی شما بدون هیچ دلیل واضحی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، می تواند به این معنی باشد که گوشی شما به برخی از نرم افزارهای مخرب آلوده شده است. برنامه های مخرب اغلب فرآیندهای پس زمینه ای را اجرا می کنند که باتری بیش از حد مصرف می کند. حتی زمانی که تلفن شما بیکار است، این فرآیندها ممکن است به کار خود ادامه دهند و باتری شما را با سرعت غیرعادی تخلیه کنند.

عملکرد آهسته

یک تلفن غیرمعمول کند یا عقب مانده نیز می تواند نشانه بدافزار باشد. در حالی که استفاده از تلفن‌های قدیمی یا قدیمی و اجرای بیش از حد برنامه‌ها در پس‌زمینه از دلایل رایج کندی عملکرد هستند، بدافزار عامل دیگری است. اگر تلفن شما شروع به یخ زدن، از کار افتادن یا بارگیری برنامه ها برای همیشه کرد، به خصوص اگر قبلاً این کار را نمی کرد، باید بیشتر بررسی کنید.

گرم شدن بیش از حد

تلفن‌ها ممکن است در هنگام استفاده زیاد گرم شوند، اما گرمای بیش از حد مداوم، به‌ویژه زمانی که تلفن در حال استفاده نیست، ممکن است نشان دهنده فعالیت بدافزار باشد. نرم‌افزارهای مخرب می‌توانند با اجرای فرآیندهای مخفی در پس‌زمینه که باعث افزایش دمای گوشی می‌شوند، به پردازنده تلفن شما فشار وارد کنند.

برنامه های ناخواسته

پیدا کردن برنامه هایی که نصب نکرده اید یک پرچم قرمز بزرگ است. بدافزارها اغلب از طریق برنامه های غیرقانونی یا فروشگاه های برنامه به دستگاه ها نفوذ می کنند. اگر برنامه‌ای را از یک سایت غیرمجاز دانلود کنید، می‌تواند بدون اجازه شما نرم‌افزار ناخواسته دیگری را نصب کند. این برنامه‌ها ممکن است خود را به عنوان ابزارهای کمکی پنهان کنند، اما هدفی مخرب دارند.

بدافزار همچنین می‌تواند از طریق سایت‌های دانلود رسانه‌ها و فایل‌ها و پیوست‌های ایمیل از هرزنامه و منابع مخرب وارد گوشی شما شود.

پاپ آپ ها، تبلیغات و تغییر مسیرها

اگر با تبلیغات تصادفی، پنجره‌های بازشو یا تغییر مسیرهای مرورگر بمباران می‌شوید، حتی زمانی که از برنامه‌ها استفاده نمی‌کنید، این نشانگر قوی است که شما بدافزاری در دستگاه خود دارید. Adware، نوع خاصی از بدافزارها، با نمایش تبلیغات مزاحم بر روی دستگاه شما، قصد دارد برای توسعه دهندگان خود درآمد ایجاد کند. آنها حتی می توانند بدافزار بیشتری را وارد گوشی شما کنند. اگر این تبلیغات را دریافت می کنید، روی آنها کلیک نکنید. در عوض، سعی کنید بدافزار اصلی را از گوشی خود خارج کنید.

استفاده از داده های غیرقابل توضیح

افزایش مصرف داده تلفن همراه شما بدون هیچ تغییری در عادات استفاده شما می تواند بدافزاری در کار باشد. برنامه‌های مخرب ممکن است بدون اطلاع شما، داده‌های شما را انتقال دهند یا بدافزار بیشتری را در پس‌زمینه دانلود کنند. این فعالیت ها از داده های شما استفاده می کنند و صورت حساب شما را افزایش می دهند.

چگونه بدافزار را از گوشی اندرویدی خود حذف کنیم

افزایش مصرف داده

اگر مشکوک هستید که گوشی اندرویدی شما آلوده شده است، نترسید. می توانید اقداماتی را برای حذف بدافزار و بازیابی امنیت دستگاه خود انجام دهید.

Safe Mode را روشن کنید

حالت ایمن به طور موقت همه برنامه های شخص ثالث را در دستگاه شما غیرفعال می کند. هنگامی که تلفن Android خود را در حالت ایمن اجرا می کنید، می توانید عیب یابی کنید و تشخیص دهید که آیا مشکلی که با آن مواجه هستید از برنامه های شخص ثالثی است که نصب کرده اید یا خیر.

برای راه‌اندازی گوشی در حالت ایمن، انگشت خود را از بالای صفحه به پایین بکشید تا تنظیمات سریع بالا برود. دکمه پاور را فشار داده و نگه دارید تا گزینه Safe Mode را دریافت کنید. راهنمای ما را بررسی کنید تا مراحل عمیق‌تری در مورد نحوه قرار دادن تلفن خود در حالت ایمن دریافت کنید.

برای راه‌اندازی مجدد گوشی، گزینه Safe Mode را انتخاب کنید.

در حالت ایمن، همه برنامه های شخص ثالث خاکستری می شوند. برنامه های خود را برای هر چیز غیرعادی بررسی کنید. اگر علائمی مانند تبلیغات ناخواسته یا عملکرد کند وجود نداشته باشد، ممکن است برخی از برنامه های شخص ثالثی که دارید بدافزار باشند.

حالت امن را ترک کنید و لیست برنامه های خود را مرور کنید. هر برنامه ای را که نمی شناسید حذف نصب کنید. همچنین می‌توانید برنامه‌هایی را که از منابع تأییدشده مانند Google Play Store دریافت نکرده‌اید، حذف نصب کنید.

استفاده از آنتی ویروس یا ابزارهای امنیتی

محافظت از گوشی اندرویدی شما در برابر بدافزارها با کمک برنامه های آنتی ویروس قابل اعتماد بسیار آسان تر است. این ابزارها به طور خاص برای شناسایی، جداسازی و حذف نرم‌افزارهای مخربی طراحی شده‌اند که می‌توانند به دستگاه شما آسیب بزنند یا اطلاعات شخصی شما را به خطر بیندازند. گزینه های محبوب آنتی ویروس عبارتند از Avast Mobile Security، Norton Mobile Security و Bitdefender. هر کدام از آنها ویژگی های قوی و متناسب با نیازهای مختلف کاربر را ارائه می دهند.

مطمئن شوید که برنامه آنتی ویروس دلخواه خود را از فروشگاه Google Play دانلود کرده اید. مطمئن شوید که نسخه رسمی است و سپس اسکن را اجرا کنید. این برنامه به‌دقت سیستم شما را از نظر تهدیدات بررسی می‌کند و دستورالعمل‌های واضحی برای حذف یا قرنطینه فایل‌های مخربی که کشف می‌کند ارائه می‌کند.

چگونه از بدافزار در گوشی اندرویدی خود جلوگیری کنیم؟

 بدافزار در گوشی اندرویدی

جلوگیری از بدافزار همیشه بهتر از مقابله با عواقب آن است. اولین قدم قوی برای ایمن سازی تلفن اندرویدی خود این است که به فروشگاه های برنامه قابل اعتماد مانند Google Play Store پایبند باشید که اقدامات امنیتی سختگیرانه ای برای بررسی برنامه ها دارند. بارگذاری جانبی فایل‌های APK از وب‌سایت‌های تصادفی ممکن است راحت به نظر برسد، اما راه را برای آلودگی‌های احتمالی بدافزار باز می‌کند.

هنگام نصب برنامه‌ها، مراقب مجوزهایی که می‌دهید باشید. اگر برنامه‌ای درخواست دسترسی به داده‌ها یا عملکردهای غیرمرتبط با هدف خود را داشته باشد – مانند برنامه چراغ قوه که لیست مخاطبین شما را درخواست می‌کند – یک پرچم قرمز است. رد کردن مجوزهای غیر ضروری به کاهش خطرات کمک می کند. افزودن یک لایه دفاعی دیگر، مانند یک برنامه آنتی ویروس قابل اعتماد، می تواند با اسکن در زمان واقعی و هشدار دادن به شما از هرگونه فعالیت مشکوک، به نظارت بر تهدیدات دستگاه شما کمک کند.

از کلیک بر روی پیوندهای موجود در ایمیل‌ها، متن‌ها یا پنجره‌های بازشوی ناخواسته خودداری کنید. آنها اغلب منجر به دانلود بدافزار می شوند.

بدافزارها می توانند تلفن اندرویدی شما را خراب کنند، باتری شما را خالی کنند، عملکرد را کاهش دهند و حتی اطلاعات شخصی شما را به خطر بیندازند. با تشخیص علائم، می‌توانید از دستگاه خود محافظت کنید و از تجربه اندروید نرم‌تر و ایمن‌تر لذت ببرید.

Avatar
عاشق فناوری و تکنولوژی هستم و همیشه دنبال جدیدترین دستاوردهای دنیا می‌گردم. به همین دلیل، کارشناسی مهندسی کامپیوتر خواندم!