با در نظر گرفتن یک سری نکات طلایی برای بهبود صدا در سخنرانی می توان تاثیر قابل توجهی بر دیگران گذاشت. کاریزماتیک بودن یک فرد به فن بیان و نحوه صحبت کردن او در جمع بستگی دارد. اهمیت این موضوع زمانی است که شما در موقعیت های مختلف جهت سخنرانی، تدریس و… حضور پیدا می کنید. گیرایی صدا آنقدر اهمیت دارد که می تواند نقش مهمی را در افزایش اعتماد به نفس و همچنین برانگیختن احساسات دیگران ایفا کند. با نحوه صحبت کردن و همچنین تن صدا می توان متوجه اعتماد به نفس فرد مقابل در جلسه اول شد. به طور کلی، امکان تغییر صدا وجود ندارد اما یک سری تکنیک ها وجود دارند که با توجه به آنها می توان گیرایی صدا را افزایش داد
منظور از صداسازی صدای دوبلور ها نیست
صداسازی و منظور از صدا در اینجا به معنای تمرین و بهبود صدای فرد است، نه صدای دوبلورها. در این مقاله، تمرینهایی که برای بهبود قدرت، کیفیت و جذابیت صدای فرد ارائه میشود، مورد بررسی قرار میگیرد. هدف اصلی این تمرینها، ارتقای مهارتهای فن بیان و ارائه صدایی جذاب و قوی است.
اهمیت بهبود تن صدا در فن بیان
یکی از مواردی که برای داشتن فن بیان قوی لازم است این است که شما پیش از انجام تمرینات فن بیان، روش های تقویت تن صدا را یاد بگیرید. این موضوع به شما کمک می کند تا بتوانید صدای خود را در هنگام سخنرانی در جمع بهتر کنترل کرده و سخنرانی بهتری داشته باشید. در ادامه به بیان اهمیت آموزش تقویت تن صدا در فن بیان می پردازیم.
- انجام تمرینات بهبود تن صدا باعث تقویت تارهای صوتی می شود.
- آموزش تقویت تن صدا به شما کمک میکند تا تن و حجم صدای خود را کنترل کنید.
- تن صدا باعث زیباتر و بهتر شدن لحن صحبت کردن می شود.
- آموزش تقویت تن صدا به شما کمک میکند تا گرفتگی صدای تان کمتر شود.
- بهبود تون صدا باعث گرم و دلنشین شدن صدای شما می شود.
- انجام تمرین تقویت تن صدا به شما کمک میکند تا بتوانید مدت زمان بیشتری را به راحتی سخنرانی کنید
روش های بهبود تن صدا
۱. داشتن تن صدای مناسب در سخنرانی ها
همانطور که همه ما میدانیم، مهم ترین چیزی که باعث گیراشدن و موفقیت در سخنرانیها برای یک شخص میشود، جذابیت تن و لحن صحبت است.
ممکن است شما بسیار صدای روی صدای خود کار کنید و آن را تقویت کنید و پرروش دهید اما در هنگام سخنرانی دچار استرس شوید و نتوانید خودتان را کنترل کنید، تقریبا تمامی نکاتی که برای پرورش تن صدا یاد میگیرید، بیهوده و بی استفاده خواهد بود.
۲. تمرین صداسازی: استفاده از خودکار
خیلی از افراد صدای خوبی دارند، اما به دلیل اینکه موقع صحبتکردن دهان خود را بهخوبی باز نمیکنند، ممکن است کلمات را بهخوبی ادا نکنند. تمرین خودکار یکی از بهترین روشها برای تقویت فک و دهان است.
نحوه انجام تمرین:
برای انجام این تمرین، انتهای یک خودکار یا یک مداد را بهصورت افقی بین چهار دندان جلویی (دو دندان بالایی و دو دندان پایینی) قرار دهید و شروع به خواندن یک متن به دلخواه کنید. مراقب باشید که خودکار از دهانتان نیفتد. در اصل، این تمرین باعث میشود که ماهیچههای فک و دهانتان بیشتر باز و بسته شوند و به همین دلیل، صدای شما پس از تمرین مستمر، شفافتر و واضحتر میشود.
نکته: میتوانید هر چند جمله یک بار، خودکار را دربیاورید و آب دهانتان را قورت بدهید
۳. رعایت پوزیشن اصولی بدن به هنگام سخنرانی
یکی از نکات طلایی برای بهبود صدا به هنگام سخنرانی، رعایت پوزیشن درست بدن است. برای اینکه صدای شما توسط مخاطب به وضوح شنیده شود، باید به هنگام سخنرانی در بهترین پوزیشن بدنی قرار بگیرید. خم بودن بدن یا ایستادن نادرست می تواند مهمترین نشانه از ضعف و عدم اعتماد به نفس شما باشد. سعی کنید اعتماد به نفس خود را به هنگام صحبت کردن با نحوه ایستادن صحیح به مخاطب نشان دهید. ستون فقرات باید کاملا صاف باشد تا بتوانید چشم در چشم مخاطب به بیان صحبت های خود بپردازید.
۴. خواندن متن با فریاد، ولی بدون صدا
این تمرین باعث میشود که فک شما تقویت شود و صدای رساتر و شفافتری داشته باشید.
نحوه انجام تمرین:
فکر کنید دارید داد میزنید و یک متن به دلخواه را میخوانید، اما صدایی نباید از دهان شما خارج شود. این تمرین هم مثل تمرین خودکار و مشدّدخوانی، باعث شفافیت در صدا میشود.
نکته: پس از انجام این تمرین، ممکن است ماهیچههای فکتان درد بگیرد. سعی کنید زیاد به خودتان فشار نیاورید و هر موقع خسته شدید، به خودتان استراحت بدهید.
۵. متن را با سرعت تند و سرعت کند بخوانید
اگر دقت کرده باشید، عدهای از افراد خیلی کند صحبت میکنند؛ بهطوریکه حوصله آدم سر میرود. عدهای نیز خیلی تند صحبت میکنند. ممکن است آنقدر سریع صحبت کنند که منظورشان را بهدرستی نفهمیم. در این تمرین، ما سعی بر تنظیمکردن سرعت بیانمان داریم.
نحوه انجام تمرین:
برای انجام این تمرین یک متن انتخاب کنید و یک بار متن را با سرعت بالا و یک بار با سرعت خیلی پایین بخوانید (اسلوموشن). دقت داشته باشید که کلمات باید کامل و شفاف ادا شوند؛ مخصوصاً زمانیکه میخواهید آن را با سرعت بالا بخوانید.
۶. برانگیخته کردن احساسات مخاطب با تن صدا
تا به اینجای محتوا در رابطه با نکات طلایی برای بهبود صدا به هنگام سخنرانی، اشاره نمودیم. نکته مهم دیگری که باید بدانید، این است که چگونه می توانید احساسات مخاطب را با تن صدای خود تحریک کنید. مهمترین راز موفقیت در سخنرانی این است که فرمان احساسات مخاطب را با تن صدا و فن بیان خود در دست بگیرید. شاید برایتان جای سوال باشد که چگونه باید این کار را انجام داد. این کار، بسیار راحت است. بخش احساساتی فیلم های مختلف را با صدای خود دوبله کنید. دوبله در واقع نوعی هنر است که با یادگیری تکنیک های آن می توانید مهارت سخنوری خود را در جمع افزایش دهید
۷. ضبط صدای خودتان
حتماً صدای خودتان را در هر تمرین ضبط کنید. ضبط صدا به دو دلیل مهم است: یک اینکه بعد از گذشتن چند روز همین صداهای ضبطشده میزان بهبود فن بیانتان و صدایتان را به شما نشان میدهد و میفهمید که چقدر صدایتان تغییر کرده است. دوم اینکه شما تا الآن صدای خودتان را از مغزتان میشنیدید و زمانیکه صدای خودتان را ضبط میکنید، صدایی را که دیگران از شما میشنوند، میشنوید. پس میتوانید نقاط ضعف صدایتان را پیدا کنید و آن را بهبود دهید.
آکادمی فن بیان و توسعه فردی صابر زارعی
آکادمی فن بیان صابر زارعی، به عنوان ارزیاب مهارت سخنوری و فن بیان ، دورههای آموزشی فن بیان را توسط آقای صابرزارعی مدرس و متخصص فن بیان و نویسنده کتاب فیل بیان برگزار می کند.
دورههای فن بیان آکادمی صابر زارعی، بر اساس آخرین استانداردهای بینالمللی طراحی شدهاند و با پشتیبانی مستمر، به شما کمک میکند تا مهارتهای فن بیان خود را به طور کامل یاد بگیرید.
درباره استاد صابر زارعی
استاد صابر زارعی، مدرس برجسته فن بیان و نویسنده کتاب پرمخاطب “فیل بیان”، از سال ۱۳۸۶ با تجربهای گسترده و موفقیتآمیز در حوزه فروش، آموزش فن بیان و ارتباطات، یکی از معتبرترین و شناختهشدهترین متخصصان در دنیای فارسیزبانان می باشند. او مسئول مجمع مدرسان فن بیان کشور بوده و با ۱۸ سال سابقه در سازمان فروش کمپانیهای بزرگ ایران، همکاریهای موفقی را با بیش از ۵۰ آموزشگاه و شرکت در سراسر کشور انجام داده است.
ایشان تا کنون بیش از ۲۰۰۰ هنرجو از گروههای سنی کودک، نوجوان و بزرگسال را در سراسر جهان تعلیم داده اند. هنرجویان او از کشورهای مختلف از جمله ایران، افغانستان، ترکیه، امارات متحده عربی، استرالیا و …بودهاند. استاد زارعی اولین وبسایت تخصصی فن بیان را راهاندازی کرده و به عنوان اولین مدرس تخصصی فن بیان برای تمام سنین شناخته میشوند.
در طول ۴ سال اخیر، وی بیش از ۲۰۰ دوره آموزشی حضوری و آنلاین برگزار کرده است. همچنین، او به عنوان مشاور فن بیان برخی از مدیران و مسئولان دولتی و خصوصی فعالیت میکند.
صابر زارعی به صورت تخصصی دورههای متنوعی در زمینه فن بیان ارائه میدهد، از جمله:
– فن بیان و توسعه فردی
– فن بیان فروش
– فن بیان مدیران
– فن بیان تخصصی و آداب معاشرت برای هر سازمان، ارگان و شرکت
روشهای آموزشی متنوع و انعطافپذیر او شامل دورههای حضوری، آنلاین و آفلاین است. این دورهها به صورت عمومی و خصوصی برگزار میشوند تا به بهترین شکل ممکن نیازهای هنرجویان را برآورده کنند. با بهرهگیری از این روشهای آموزشی، هنرجویان میتوانند مهارتهای ارتباطی و بیانی خود را به سطح بالاتری ارتقاء دهند و به موفقیت در زندگی شخصی و حرفهای دست یابند.
ایشان همچنین در زمینه مشاوره تخصصی توسعه فردی و آموزش مدرسی دورههای استادی نیز فعالیت میکند. با حضور در دورههای آموزشی او، شما میتوانید به بهبود مهارتهای ارتباطی، افزایش اعتماد به نفس و دستیابی به اهداف خود دست یابید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در دورهها، با ما تماس بگیرید.
۰۹۳۳۰۰۴۲۰۲۸
کلاس های حضوری آکادمی فن بیان صابر زارعی
این کلاس ها در تهران و شیراز به صورت حضوری برگزار میشود
چگونه میتوانم در دوره فن بیان آکادمی صابر زارعی ثبت نام کنم؟
شماره کارشناس آموزش:
۰۹۳۳۰۰۴۲۰۲۸
سخن پایانی
در این محتوا سعی نمودیم تا نکات طلایی برای بهبود صدا به هنگام سخنرانی را برای شما عزیزان شرح دهیم. سخنوری، نوعی مهارت است که می توان با یادگیری اصول و تکنیک های آن، احساسات مخاطب را برانگیخت. در این بین، یادگیری روش ها و تکنیک های پرورش صدا به شما کمک می کنند تا بتوانید با بیان واضح و با اعتماد به نفس کامل در جمع صحبت کنید.