وجود شبکه های کامپیوتری تاثیر به سزایی بر کسب و کارها و مشاغل امروزی بر جای می گذارد و موفقیت آن ها را تسریع می کند. به همین خاطر مسئله راه اندازی شبکه ها به یک موضوع مهم و اساسی در دنیای امروز تبدیل شده است. برای پشتیبانی از هر شبکه کامپیوتری باید به سیستم مدیریتی آن نیز دقت داشته باشید. مدیریت شبکه وظیفه حفاظت از قابلیت های سیستم و مدیریت بخش های نرم افزاری و سخت افزاری را بر عهده دارد. اهمیت مدیریت شبکه های امروزی با در نظر گرفتن اختلالات رایج در سیستم پررنگ تر از همیشه می شود.
چرا مدیریت شبکه اهمیت دارد؟
حضور افراد متخصص و باتجربه برای رسیدگی به اختلالات و مشکلات احتمالی در سیستم شبکه های امروزی رسیدگی به این آسیب ها را ساده تر می کند. مدیریت کردن شبکه های کامپیوتری به دلایل مختلفی حائز اهمیت است.مدیران شبکه، فرایند بررسی و عیب یابی سیستم را با کیفیت بالا انجام می دهند. برخی از مشکلات شایع در شبکه های امروزی از قرار زیر هستند:
- مشکلات بخش پیکربندی شبکه
- قطعی ارتباط در سیستم شبکه
- اتفاقات تکرار نشدنی
- مشکلات ایرادات کارایی
در ادامه به صورت مختصر به این موارد می پردازیم:
ایرادات پروتکل های شبکه
در خصوص بهبود خدمات مدیریت شبکه باید با برخی آسیب ها و ایرادات رایج در این سیستم ها آشنایی داشته باشید. مشکلات در پیکربندی شبکه با حضور افراد متخصص و مدیران با تجربه به سهولت برطرف خواهند شد. عدم رفع مشکلات بخش پیکربندی آسیب های بیشتری در سیستم مورد نظر به وجود می آورد.
اتفاقات تکرار شدنی
برخی مشکلات در سیستم یک شبکه کامپیوتری بارها و بارها تکرار می شوند و کاربران عادی دلیل موجهی برای بروز آن ها پیدا نمی کنند. در این وضعیت استفاده از خدمات مدیریت شبکه مورد توجه قرار می گیرد. شما می توانید این خدمات پشتیبانی را از شرکت های مورد اعتماد دریافت کنید. برخی از این مشکلات به صورت خودکار از بین می روند و مدیر شبکه تاثیری در رفع آن ها نخواهد داشت.
مشکلات قطعی ارتباط در شبکه
در برخی سیستم های شبکه ای، لینک های ارتباطی بخش های درونی و بیرونی سیستم با مشکل روبرو می شوند. برای رفع این اختلالات باید حتما به یک مدیر آگاه و باتجربه مراجعه کنید. زمانی که ارتباطات در سیستم مسیریاب ها قطع شده باشد، این اختلالات به وجود می آیند.
مدیریت شبکه چه مزایایی دارد؟
استفاده از یک سیستم استاندارد مدیریت شبکه مزایای بی شماری به همراه می آورد و در نهایت سبب افزایش بهره وری از عملکرد سیستم شبکه خواهد شد. کارشناسان بخش مدیریت شبکه، انواع ابزارها و روش ها را برای بهبود عملکرد سیستم شبکه پیشنهاد می دهند. در این زمینه مجهز کردن سیستم اکتیو و پسیو شبکه نیز اهمیت دارد:
- با استفاده از خدمات این مدیران می توانید از همه ظرفیت شبکه استفاده کنید.
- افزایش قابلیت اطمینان در شبکه به دنبال روش های استاندارد مدیریتی ایجاد می شود.
- شما می توانید با استفاده از راهکارهای مدیریت شبکه عملکرد سیستم را بهبود ببخشید.
بخش های مختلف سیستم مدیریت شبکه
مدیریت شبکه در چند بخش مهم مورد بررسی قرار می گیرد که هر یک از اهمیت زیادی برخوردار هستند:
- بخش عملیاتی شبکه یا Operation به صورت زنده بر کارایی شبکه مورد نظر نظارت دارد. کلیه تغییرات در بخش پیکربندی و فعال بودن دستگاه ها در این بخش ارزیابی می شود. مدیران شبکه در خصوص وضعیت لینک های شبکه نیز اطلاعات دقیقی به دست می آورند.
- بخش نگهداری یا Maintenance به منظور رفع ایرادات و آسیب هایی که در بخش عملیاتی سیستم پیدا شدند، مورد توجه قرار می گیرد. زمانی که قصد گسترش سیستم شبکه را داشته باشید با استفاده از راهکارهای Maintenance می توانید شبکه را توسعه دهید.
- بخش Provisioning وظیفه مدیریت و کنترل توسعه شبکه را بر عهده دارد. در این سیستم از تجهیزات به روز و مدرن استفاده می شود.
اهمیت مدیریت در شبکه
این که چرا سیستم مدیریت شبکه در کسب و کارهای امروزی اهمیت دارد، دغدغه بسیاری از کارفرمایان است. این مسئله به دلایل مختلفی مورد توجه سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک قرار گرفته است. برخی از این موارد را در ادامه بررسی می کنیم:
هزینه های به صرفه تر
با استفاده از قابلیت های مدیریتی شبکه، هزینه های اداره و مانیتورینگ در بخش های مختلف به حداقل می رسند. یک مدیر حرفه ای می تواند برآورد دقیقی از هزینه قابل پیش بینی شبکه به دست می آورد و برای سرمایه گذاری در سیستم شبکه، راهکارهای دقیقی ارائه دهد.
قدرتمند شدن زیرساخت ها
قابلیت اطمینان در شبکه های امروزی یکی از مهمترین مواردی است که برای مدیریت در سیستم شبکه های کامپیوتری مورد توجه قرار می گیرد. حتی بزرگترین شبکه ها هم به صورت مداوم با مشکلات قطعی و عدم اتصال روبرو می شوند. استفاده از سیستم مدیریتی صحیح از مشکلات آینده در شبکه پیشگیری خواهد کرد.
استانداردهای لازم مدیریت شبکه
در سیستم شبکه های پیشرفته امروزی، چند استاندارد مهم رعایت می شود. فعالیت ها و فرایندهای مدیریتی شبکه، بر اساس برخی استانداردها مشخص خواهند شد. برخی از پروتکل ها و استانداردهای لازم مدیریت شبکه به شرح زیر هستند:
- پروتکل پیشرفته SNMP
- پروتکل TMN
- پروتکل OSI/ CMIP
- پروتکل Web_ Based_ Management
در هر یک از موارد نام برده شده خدمات مدیر شبکه اهمیت زیادی دارد. در خصوص استفاده از این خدمات باید به هزینه های سیستم مدیریتی نیز توجه داشته باشید. در این زمینه هم هزینه فناوری شبکه و هم هزینه های مربوط به خدمات مدیریت مورد توجه قرار می گیرند.
جمع بندی
در سال های اخیر سیستم مدیریت شبکه پیشرفته تر از همیشه شده است. شما می توانید از انواع ابزارها و نرم افزارها برای اجرای این خدمات استفاده کنید. برای اطمینان از عملکرد شبکه کسب و کارهای امروزی استفاده از خدمات مدیریتی بسیار مهم است. در این خصوص از انواع استراتژی های مدیریتی استفاده می شود که رفع آسیب ها و ایرادات فنی را ساده تر می کنند. در این زمینه باید زیرساخت های مربوط به مدیریت شبکه را در نظر بگیرید و از این اطلاعات برای پشتیبانی از سیستم شبکه استفاده کنید.